A közelben szórakozási lehetőséget kínál a játszótér, vidámpark, cirkusz, biliárd, csocsó, homokos strandröplabda- és focipálya, teniszpálya, konditerem, szauna, uszoda (a kertszomszédban) és sportpálya. Nem messze lovagolhatnak Rádpusztán, gokartozhatnak vagy relaxálhatnak a homokos strandon Balatonlellén, ellátogathatnak az Buborék élményfürdőbe, de akár hajókázhatnak is.

A kitkötöben megtalálhatják a Balaton Csavargőzös Műemlékhajót (interaktív múzeum, kávézó), a Kápolna domb tetején az eldugottabb Szent Erzsébet Emlékpark meghitt ösvényein sétálva tudnak kikapcsolódni.

Itt kerül megrendezésre minden évben még a Balaton-átúszás, a Babel Sound, és a Méta Fesztivál is.

Étterem, fagyizó az apartmantól pár perc sétával elérhető.  

A meleg gyógyvizek kedvelőit várja a közelben Csisztapuszta, Igal, Hévíz. A Hévíz-patakon télen vízitúrázni is lehet, ami hatalmas élmény. Egy kicsit hosszabb kiránduláson romtemplomokat, várromokat látogathatnak, átugorhatnak a festői Somogyi-dombságba, és a környező balatoni településekre.

A belváros is gyalogos távolságon belül van, ahol megtalálható minden, amire szükség lehet: boltok, kávézók, posta, gyógyszertár. Nagyobb bevásárló egységek, úgy mint a Tesco 5 perces autóútra található, de a balatonlellei Aldi és Lidl sincs messze, 7 perc alatt elérhető autóval.

Az bor szerelmeseit is rengeteg program várja: Jazz és a Bor fesztiválja, Borudvar egész nyáron, augusztus 20-i héten a Boglári Szüreti Fesztivál, előtte a Balatonlellei Borhét nyújt lehetőséget a bor szerelmeseinek a borkostolásra.